Çevreyi korumak için iklim hedefleriyle uyumlu olarak, döngüsellik ve sürdürülebilirlik stratejileriyle tüm süreçlerimizi ilerletiyoruz. Avrupa yeşil mutabakatı kapsamındaki çalışmalarımızda karbon ayak izi hesaplama ve azaltımı konularını önceliklendiriyoruz.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Geleceğe şimdiden yatırım yaparak dijital dönüşüme uygun gelişiyor ve yenileniyoruz. Dijital dönüşüm parametrelerine uygun çalışmalarla birlikte Endüstri 4.0 uygulamalarını içselleştirerek tüm süreçlerimizde yaygınlaştırıyoruz.
YENİLİKÇİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Konfor alanımızdan çıkarak yenilikçi üretim teknolojileri doğrultusunda üretimlerimizi geliştiriyoruz.Ürün, malzeme ve üretim teknolojilerindeki stratejik hamlelerimizi; mühendislik faaliyetlerimizi de kapsayan yenilikçi Ar-Ge projeleriyle birlikte destekliyoruz.
Ulusal & Uluslararası Proje İŞ BİRLİKLERİ
Ar-Ge Merkezi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz iç projelerin yanı sıra iş birliğine dayalı projeler gerçekleştirerek diğer sanayi kuruluşları ve Ar-Ge Merkezleriyle geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, know-how transferleri yapmak en büyük değerlerimizden biridir. Bu kapsamda Ar-Ge yapılanmamızda ulusal&uluslararası proje iş birliği fırsatları için TÜBİTAK TEYDEB&ARDEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Horizon Europe, M-Era.Net, Eureka vb. kurum&programların aktif katılımcısı ve takipçisi olarak faaliyetler gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz.
FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI
Ar-Ge faaliyetlerinde iş birlikçi yaklaşımın yanı sıra rekabetçi hedeflerle de ilerlenen bu çağda, fikri mülkiyet haklarında yapılan hamlelerinin değer katma ve fark yaratma konusundaki kritik konumunun farkındayız. Bu sebeple projelerimizin başlangıcında araştırmalar yaparak söz konusu teknik alanda gelinen noktayı saptıyor; ulusal&uluslararası alanlarda patent, faydalı model, tasarım tescil, marka tescil ve bilimsel yayın çıktıları oluşturarak literatüre katkı sunmayı önceliklendiriyoruz.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİ
Akademide bilimin sistematik deneylere dayandırılarak ulaştığı noktanın sanayiye uygulanmasının önemini çok iyi kavrıyoruz. Buna yönelik olarak ulusal&uluslararası üniversite ve enstitülerle hem proje bazlı hem de genel&stratejik danışmanlık kapsamlarında iş birliği geliştirmeye odaklı çalışmalar yürütüyoruz.
PROJELERİMİZ
WAND: SIFIRA YAKIN HATALI URETIM IÇIN DIJITAL İKİZ TABANLI ÇOKLU SENSÖR VERİ ANALİZİ PLATFORMU
WAND, enjeksiyon kalıplama makinelerinden ve bileşenlerinden toplanan gerçek zamanlı ve periyodik verileri kullanarak sıfır hata ve yüksek performanslı üretim sağlamayı amaçlamaktadır. Hedeflenen sistem, üretim tesislerinde sıfır hata üretimi için operatörlerin karar alma sürecini destekleyecektir.
Çalışmanın Kapsamı ve Amaçları:
Bu çalışmada, cam elyaf takviyeli plastikten yapılmış bir menteşe parçasının üretim sürecini optimize etmek için Haiti markalı bir enjeksiyon kalıplama makinesi kullanılacaktır. Makine, OPC UA ve Keba EasyNet gibi endüstriyel iletişim protokolleri aracılığıyla veri aktarımını destekler. Kalıp içi basınç ve sıcaklık sensörlerinden toplanan veriler, gelişmiş veri analizi teknikleri kullanılarak analiz edilecektir.
WAND PROJESİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ
Tekkan Plastik, yenilikçi ve verimli tasarım teknikleri ile müşteri isteklerini göz önünde bulundurarak; yeni malzeme, geri dönüşüm stratejileri, analiz ve optimizasyona, fiziksel doğrulama ve test yöntemlerine, ileri/yeni malzeme teknolojilerine yoğunlaşmış olup, Ar-Ge çıktılarını müşteri hizmetine sunmaktadır.
Doğrulama tekniklerimiz ve tecrübemiz ile yeni bir ürünün tasarım aşamasından, piyasaya girene kadarki sürecinde her bir geliştirme girdisini sorgulayan Ar-Ge ekibimiz, ürünün pazara sunumundan sonra dahi ürünü izleyerek, ürün ömrü süresince ürün performansını ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmayı kendine ilke edinmiştir. Global ölçekte “Hayatın Sığabildiği Plastiği Üretebilmek” gibi bir unvan sahibi olabilmek için kısa, orta ve uzun vadede stratejiler belirlenmiştir.